Створюємо стікери Telegram - покрокова інструкція

Маркетинг
27

January

2020

Чим нас так приваблює Telegram? Більшості користувачів цього месенджера подобається різноманітність стікерів: вони відображають наші емоції, реакції і можуть замінити цілі речення. А уявляєте, як посилять упізнаваність вашого бренду корпоративні стікери? У цій статті ми розповімо про те, як зробити такі стікери та як їх використовувати в бізнесі.

Ідеї для стікерпаку

Для початку вирішіть, якої мети ви хочете досягти за допомогою корпоративних стікерів: залучити нову аудиторію, зміцнити імідж компанії, підвищити лояльність клієнтів.

Щоб визначитися з ідеєю, далеко ходити не треба: за основу візьміть логотип, назву бренду та основні характеристики. Наприклад, наша компанія «DarLid» асоціюється з білими і зеленими тонами, гарненькими кактусами і скромним дизайном. Тому актуальним буде стікерпак саме в такій колірній гамі, де головним персонажем стане наш Дарлік.

Також ви повинні обрати потрібний тип стікерів:

  • оригінальні, намальовані з нуля;
  • текстові стікери;
  • з використанням знаменитих мемів, персонажів фільмів та мультиків.

Як вибрати емодзі?

Telegram зручний тим, що коли ми хочемо відправити співбесіднику певний смайл, нам відразу пропонують відповідні стікери. Це дуже зручно, адже більше не потрібно гортати всі стікерпаки й витрачати час на те, щоб знайти відповідний стікер.

Отже, кожен стікер прив’язаний до свого емодзі. Відбираючи смайли, враховуйте такі правила:

  • не використовуйте рідкісні емодзі: якщо вони не вирізняються популярністю серед аудиторії, то і ваші стікери не з’являться в рекомендаціях;
  • охопіть якомога більше емоцій: не прив’язуйтесь лише до веселих чи сумних смайлів, а використайте різні реакції.

Створюємо стікерпаки

Як ми говорили раніше, існує кілька типів стікерів, і для кожного з них притаманні свої особливості.

 

А. Створення унікальних стікерів з нуля

На противагу іншим, цей тип вимагає від автора творчого натхнення і навичок у малюванні. На розробку стікерів іде дуже багато часу, але воно того варте, адже так ви отримаєте фірмовий корпоративний стікерпак, який точно не буде схожим на інші.

Робота складається з кількох етапів:

1) начерк скетчів і створення персонажа. Корпоративні стікери повинні мати свій стиль і бути легко впізнаваними, тому пофантазуйте і придумайте унікальну ідею;

2) коригування під смайли. Коли задумка з персонажем більш-менш готова, потрібно приділити більше уваги його емоціям. Подивіться на інші приклади стікерів і проаналізуйте: як художник передав смуток, радість чи злість в одному персонажі?

3) написання текстів. Найкращий варіант – це використання невеликих фраз на стікерах. У текст можна додати цікаві фішки, які пов’язані з вашим продуктом, але вони повинні бути зрозумілі всім, а не окремій групі людей;

4) заключне оформлення. Виберіть найвдаліші скетчі та доведіть їх до пуття: промалюйте чіткі лінії, додайте ефектів, символи, текст. Рекомендуємо залишити не тільки кольорові, але й чорно-білі варіанти стікерів для подальшої можливості коригування кольорів.

Де можна створити оригінальні стікерпаки?

Після малювання вручну персонажів і варіантів емоцій необхідно оформити скетчі в електронному форматі. Дуже добре, якщо у вас є навички роботи в таких редакторах, як Corel Draw, Gimp, Krita або Inkscape.

 

Б. Стікери з фото і картинок

Такі стікери дуже прості в створенні – їх можна зробити прямо в телефоні. Для роботи знадобляться такі додатки, в яких можна обрізати фото, витирати фон, вирізати потрібну ділянку, додавати текст – в загальному, стандартний набір інструментів для фоторедактора.

Крім цього, існують і програми спеціально для розробки стікерів. На прикладі двох таких редакторів ми і розповімо особливості роботи.

1) «Мій стікер Maker» для Android

Дуже зручна програма з максимально простим і зрозумілим інтерфейсом, де якість картинки після перетворення не псується, як у деяких додатках.

У кінці ви отримаєте гарне зображення у форматі .png, але є один недолік: картинка може бути більшою за дозволені розміри для стікерів (512х512 пікселів, про що ми пишемо нижче). Підігнати зображення під потрібні розміри можна за допомогою різних фоторедакторів, наприклад, Lit Photo.

Як користуватися програмою?

  • клікніть на значок «Gallery» внизу екрану та виберіть картинку для майбутнього стікера;
  • обведіть об’єкт для вирізу (скасувати дію можна, натиснувши на стрілочку у верхній частині екрану);
  • якщо хочете змінити форму, затисніть ділянку і проведіть пальцем у потрібний бік;
  • натискаємо на галочку і зберігаємо «Save as Sticker».

 

2) «Stickers for Telegram» для iOS

Відмінність цієї програми від попередньої в тому, що картинка буде без білого обведення й тіні. Але є і хороші плюси: зображення зберігаються в потрібному розмірі і їх можна відразу ж завантажувати в бота.

Алгоритм дій:

  • відкрийте зображення;
  • відрегулюйте кисть і виділіть об’єкт;
  • використовуйте ластик, якщо є необхідність;
  • клікніть на око: далі ви можете або просто зберегти стікер, або відразу відправити боту, натиснувши на «Add it to a pack».

Завантаження стікерпака в Telegram

Перед тим, як зайнятися безпосередньім завантаженням стікерів, перевірте наявність таких обов’язкових параметрів:

  • PNG-формат;
  • прозорий фон;
  • розмір в пікселях – 512х512;
  • зображення без порушення авторських прав.

Щоб завантажити стікери в месенджер, нам потрібен бот «Stickers», якого легко знайти через пошуковий рядок. Що робити далі?

1) клікніть на Start;

2) у відповідь ви отримаєте доступні команди, серед яких виберіть /newpack (створити новий набір стікерів), або пропишіть вручну;

3) напишіть назву стікерпака;

4) відправте боту ФАЙЛ стікера (не картинку, а саме файл);

5) підберіть емодзі, яке відповідає малюнку;

6) після відправлення всіх стікерів вводимо /publish, щоб усе зберегти;

7) напишіть, як буде виглядати посилання на пак, і починайте ділитися стікерами з друзями та колегами!

Крім цих основних функцій ви також можете додати обкладинку для пака, редагувати емодзі (команда /editsticker), видалити стікер (/delsticker) або весь пак (/delpack), переглядати статистику і топ стікерів.

Чому корпоративні стікери – це круто?

Із кожним днем ​​Telegram охоплює все більшу аудиторію: люди не тільки спілкуються з друзями та близькими, а підписуються на канали і стежать за новинами улюблених брендів.

Якщо ваша компанія активно веде Telegram-канал, то просто зобов’язана порадувати своїх підписників креативними стікерами. Аудиторія буде приємно здивована і почне зберігати стікери, пересилати іншим і, таким чином, робити ваш бренд більш відомим.

Коли ви листуєтеся з клієнтом у Telegram, не впустіть моменту поділитися актуальним для вашої бесіди стікером: людина «зацінить» ваші старання і стане більш відкритою до ділової пропозиції.

Крім стандартного використання стікерів при спілкуванні в месенджері, ви можете роздрукувати їх у вигляді звичайних наклейок і дарувати клієнтам як приємний бонус.

Висновок

Отже, ми розглянули безліч варіантів створення корпоративних стікерпаків, а також вказали на їх користь і важливість у спілкуванні з партнерами. Звичайно, громіздкий процес створення стікерпака – починаючи від створення індивідуальних скетчів і закінчуючи завантаженням за допомогою бота – займає багато часу та вимагає левової частки терпіння. Але кожна робота приносить свої плоди, і ваші старання будуть оцінені по заслугах. Бажаємо вам більше креативних ідей і натхнення для нових стікерів!

Расскажите друзьям в социальных сетях:

0
DMCA.com Protection Status